Kuchyňská svítidla

Svítidla do kuchyně a jídelny

Při výběru kuchyňského osvětlení je nutno vzít v úvahu kromě vzhledu i funkčnost svítidel pro interiér.Kuchyňská svítidla jsou důležitým elementem k celkovému osvětlení prostorů v kuchyni. Především v dobře osvětlené kuchyni se stane vaření koníčkem.

Moderní osvětlení kuchyně by mělo poskytovat světelný zdroj z několika úhlů.

Centrální stropní svítidlo jako jsou závěsné lustry nebo praktické stropní svítidla, to jen malá část nabídky kuchyňských svítidel.

Velmi důležité pro funkčnost osvětlení kuchyně jsou rovněž světla pod kuchyňskou linku, která nám osvětlí pracovní prostor. Svítidlo pod kuchyňskou linku by mělo odpovídat velikosti pracovního prostoru. Ve většině případech volíme světla zářivková, ale také s LED zdroji. V nabídce jsou i svítidla výklopná, u nichž je výhodou nastavení směru světla.

Ze stránky připojení těchto svítidel můžeme volit mezi světly pro pevné připojení nebo je možné pořídit svítidla s kabelem do zásuvky. Světla pod linku mají ve většině případů vestavěný vypínač. V nabídce jsou svítidla s halogenovými zdroji, úspornými žárovkami a LED zdroji.

Do moderního osvětlení kuchyně spadají LED pásky, které se dají umístit po celé délce kuchyňské linky. Mimo jiné lze LED pásky umístit do police, skříněk i zásuvek. LED pásky lze napojit na klasický i skříňkový vypínač nebo na dálkové ovládání.

Jako doplňková svítidla do kuchyně i jídelny bychom měli zvolit nástěnná svítidla v moderním či klasickém designu, která dokáží zdůraznit atraktivní místa v dané místnosti.

Vlastnosti světla Vám umožní zvýraznit přednosti nebo také skrýt nedostatky místnosti.

S dobře zvolenými a rozmístěnými kuchyňskými svítidly můžete zlepšit vnitřní proporce, například opticky rozšířit úzkou kuchyň. Na druhou stranu díky široké nabídce typů a designů kuchyňských svítidel, je možnost výběru pro každého.

K zajištění osvětlení interiéru mějte na paměti, že každá místnost plní jinou funkci a vyžaduje individuální řešení.

Do jídelny se nejvíce hodí závěsná svítidla k osvětlení jídelního stolu. Možným řešením jsou rovněž bodová svítidla umístěná v pravidelných intervalech.

Interiérová svítidla neplní úlohu pouze funkční, ale zároveň jako dekorativní interiérový prvek.

Kuchyňská svítidla  Počet produktů: 54

na stránku
Zobrazeno 25 – 48 z 54 položek
Zobrazeno 25 – 48 z 54 položek